Davet

Değerli Meslektaşlarımız,

Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz ‘TOD Canlı Cerrahi Sempozyumu’ organizasyonunu daha başarılı olarak yapabilmek ve toplantı hazırlıklarını kurumsal bir yapıya kavuşturmak amacıyla TOD Canlı Cerrahi Sempozyumu Yönergesini oluşturduk. Böylece tıpkı Ulusal Kongremizin organizasyonunda olduğu gibi, Canlı Cerrahi Sempozyumumuzun organizasyonunda da gerek hazırlıkların akış şeması ve gerekse zamanlamaları belirli kurallara bağlanarak aksaklık olasılığı minimuma indirilebilecektir. Diğer taraftan yine yönergemiz gereği kurulan alt komisyonlar eliyle daha verimli çalışılacak ve her iş bölümünün sorumluları belli olduğundan işlerin takibi daha kolay ve gerçekçi olacaktır. Buna ilave olarak sizlerden gelen anket verilerini de dikkate alarak Sempozyumumuzun süre, yer ve bilimsel programın akışı konularında CANOK (Canlı Cerrahi Organizasyon Kurulu) uzun mesailer harcayarak sizlerin beklentilerine en iyi şekilde cevap verebilmek ve olabildiğince başarılı bir toplantı düzenleyebilmek için var gücüyle çalıştı.

İlk iki Canlı Cerrahi Sempozyumumuzun sizlerden gördüğü ilgi bizi çok memnun etmesinin yanı sıra bu yıl yapacağımız toplantı için daha da cesaretlenmemiz konusunda motive edici bir rol oynamaktadır diğer taraftan öncekiler kadar hatta daha başarılı bir toplantı yapabilme sorumluluğunu da bizlere yüklemektedir. Bütün bunların bilincinde olarak, birçok cerrahi branşta rutin uygulamaların ve zor olguların yer aldığı canlı ve video cerrahi oturumları ile oftalmoloji alanında Dünyada belki de benzeri olmayan bu cerrahi şöleni en iyi şekilde düzenleyebilmek, sizlerin ve yabancı meslektaşlarımızın katılımına sunabilmek başlıca hedeflerimizden biridir.

TOD 3. Canlı Cerrahi Sempozyumu 20-22 Haziran 2019 tarihleri arasında, Wyndham Grand Levent İstanbul Otel ve Kongre Merkezinde yapılacak ve canlı cerrahi uygulamaları iki tam gün olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Ameliyathanesinde gerçekleştirilerek eş zamanlı olarak kongre merkezine uydu aracılığı ile aktarılacaktır. Kongre mekanının İstanbul’un merkezi konumunda bir lokalizasyonda olması ve altında metro istasyonunun bulunması ulaşım açısından özellikle yoğun İstanbul trafiğinde çok önemli bir avantaj sağlamaktadır. İki tam ve iki yarım gün boyunca KRC, VRC, Glokom, KOY, Şaşılık, OPC birimlerimizin canlı ve video cerrahi oturumları, uydu sempozyumları kongre merkezinde tek salon uygulaması ile gerçekleşecektir. Böylece meslektaşlarımızın tüm bilimsel etkinlikleri izleyebilmeleri olanağı yaratılmıştır.

Katılımcı Birimlerimizin Başkan ve Yürütme Kurulları, CANOK koordinasyonunda, Sempozyumun her yönden başarılı olabilmesi için büyük bir uyum içinde, var güçleri ile çalışmaktadırlar. Kendilerine yürekten teşekkür ederim. Bu organizasyonun canlı cerrahi uygulamaları için hastanelerini tahsis eden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi idarecilerine, Cerrahpaşa Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı’na, öğretim üyelerine ve diğer çalışanlarına, sizler adına teşekkür ve minnetlerimi sunarım.

Bu ortak Canlı Cerrahi Sempozyumu Endüstri firmalarımızın da odak noktası haline gelmiştir. Çeşitli sponsorluklarla Sempozyumumuzu renklendirecek olan katılımcı firmalarımıza şimdiden teşekkür ederim. Organizasyonda, çok titiz ve özverili çalışmaları ile büyük emekleri olan Global Turizm Organizasyon firmasına da teşekkür ve takdirlerimi belirtmek isterim.

Güzel İstanbul’umuzun etkileyici atmosferinde, bu görkemli şölenimizde birlikte olmak dileğiyle, tüm üyelerimizi TOD 3. Canlı Cerrahi Sempozyumu’na Merkez Yönetim Kurulumuz ve CANOK adına davet ediyorum.

En derin saygı ve sevgilerimle,

Prof. Dr. Osman Şevki Arslan
Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı