Sayın Meslektaşlarım,
Türk Oftalmoloji Derneği Çukurova Şubesi’nin katkılarıyla İstanbul’da 49.sunu düzenleyeceğimiz Ulusal kongremize sizleri davet etmenin kıvancı içindeyim.
Merhum Dr. Bülent Artuner’in anısına tertiplenen kongremiz uzun yıllardan sonra ilk defa İstanbul Kongre Merkezi, Harbiye’de 4 - 8 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleşecektir.
Amacımız her Ulusal Kongrede daha da yükselen çıtayı yukarılara taşımaktır. Hepinizin bildiği gibi kongre vesilesiyle bir araya gelmemizin bizlere mutluluk veren birçok yönü vardır. Bunlardan ilki bilimsel gelişmeleri izlemek ve paylaşmak olmakla birlikte, bir diğeri de bizlere her daim emekleri olan hocalarımızla, arkadaşlarımızla ve öğrencilerimizle hasret gidermektir.
Kongremizin içeriğinin ve bilimsel etkinliklerinin hazırlanması ve yürütülmesine katkıda bulunan Türk Oftalmoloji Derneği Birim Yürütme Kurulları ve aktif üyelerine, TOD Merkez Yönetim Kurulu’na ve hep birlikte yoğun bir çalışma temposu içerisine girdiğimiz Ulusal Kongre Düzenleme Kurulu üyelerine, katılımlarıyla kongremizi onurlandıracak, zenginleştirecek siz çok değerli meslektaşlarıma minnet duygularımı ifade etmek isterim. Bilimsel program oluşturulurken Ulusal Kongre Düzenleme Kurulu Bilimsel Komisyonu, özellikle Ulusal Kongremizin İstanbul Kongre Merkezi gibi fiziki bir platformda yeni şartlar altında aksamadan yürümesi için dikkatli ve titiz bir çalışma içinde bulundular. Bilimsel konularda, konuşmacı ve program çakışmalarının olabildiğince üstesinden gelebilmek için yoğun emek harcandı. Diğer komisyonlarımızda bu çabayı en üst noktalara taşıdılar. Endüstri Komisyonu; stand ve mali planlarını meslektaşlarımızın ve endüstrimizin güzide mensuplarının en uygun şekilde bir araya gelebilecekleri sağlıklı bir zemine oturtmaya çalıştılar. Canlı Cerrahi programının en iyi şekilde meslektaşlarımıza ulaşması için komisyon üyeleri büyük gayret sarf ettiler. İstanbul gibi gerçek bir dünya metropolünde sosyal aktivitelerin kongre merkezi imkanlarına yansıtılabilmesinin güçlüklerinin bilinci içerisinde sosyal program hazırlıkları da düşünüldü. Kayıt-konaklama ve kongre materyalleri komisyonundaki üyelerimizde çok detaylı bir çalışmanın içinde bulundular. Bunlara ek olarak akıllı telefon uygulamalarının da katılımcılara ulaştırılmasında, en güncel gelişmeleri kapsayacak şekilde kongre imkanlarına dahil edilmeye çalışıldığını bildirmek isterim.
Katılımları ve destekleri ile mesleki endüstrimizin, bizlere güç veren değerli sponsor firmalarına ve kongre organizasyonunda oftalmoloji ailesi olarak, yeni yol almaya başladığımız K2 Kongre ve Etkinlik Organizasyonu çalışanlarına ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim.
Batı ile Doğu’yu birleştiren eşi benzeri olmayan, sınırsız imkânlar şehri güzel İstanbul’un insanı eriten yüreğinde, dünyanın ve güzel ülkemizin geçtiği bu özel dönem ve zorluklar içerisinde, gücümüzü birleştirip, dayanışma içerisinde katkı sunabileceğimiz, yeni bir kongre daha gerçekleştireceğimiz düşüncesindeyim. Yurtiçi, yurtdışından gelip mesleki ve bilimsel gelişimimize, birbirimizi daha iyi tanımamıza katkı sunacak tüm meslektaşlarımıza, hemşirelerimize ve endüstrimizin güzide temsilcilerine bir kez daha şükranlarımı sunarım.
En içten saygı ve sevgilerimle,
Prof. Dr. Kıvanç Güngör
TOD Çukurova Şubesi Başkanı
Ulusal Kongre Düzenleme Kurulu 2. Başkanı