Değerli Meslektaşlarımız,
Türk Oftalmoloji Derneği Oküler Enfeksiyonlar Birimi olarak “Oküler Enfeksiyonlarda Antimikrobiyal Kullanım İlkeleri ve Göz Cerrahisinde Enfeksiyon Kaynakları ve Önlemleri” konulu Beceri Aktarım Kursu (BAK) TODEM İSTANBUL binasında gerçekleştireceğiz.
Kursumuzun ilk bölümünde gözün çeşitli dokularında etkin antimikrobiyalin seçimi, ne kadar süre ve hangi dozda kullanılacağının tayini, hamilelerde ve çocuklarda güvenli antimikrobiyal dozu ve süresinin belirlenmesi, konularında pratik bilgilerin didaktik aktarımının yanısıra parenteral kullanılan ilaçlardan göz enfeksiyonları için ilaç hazırlama ve hedef dokuya doğru şekilde uygulayabilme becerilerinin, konusunda deneyimli eğitmenler tarafından, katılımcılara pratik olarak aktarılması hedeflenmektedir.
Kursumuzun ikinci kısmında ameliyathane ve cerrahi aletlerin sterilizasyonu, ameliyathane personeli ve hastaya ait hijyenik risk faktörleri, cerrahi alanın uygun temizliği ve profilaktik antibiyotik kullanımı (Topikal, İntrakameral, Sistemik v.b.) ile ilgili konuları irdelemeyi amaçladık.
Bu kursun gerçekleşmesinde büyük bir titizlikle çalışan Türk Oftalmoloji Derneği, Oküler Enfeksiyonlar Birimi Yürütme Kurulu ve kursta görev alan tüm eğitmen meslektaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, sizleri çok faydalı ve keyifli olacağına inandığımız bu kursa kayıt olmaya davet ediyoruz.
Prof. Dr. Halit OĞUZ
TOD OE Başkanı
OE BYK adına
As the Turkish Ophthalmology Association Ocular Infections Society, we will hold a Skills Transfer Course (BAK) on "Principles of Antimicrobial Use in Ocular Infections and "Infection Sources and Precautions in Ophthalmic Surgery" at TODEM ISTANBUL building.
In first part of our course, we provide practical information on the selection of effective antimicrobials in various tissues of the eye, the determination of how long and at what dose to use, the determination of the safe antimicrobial dose and duration in pregnant women and children. It is aimed to teach the participants practically the skills of preparing drugs for infections and applying them to the target tissue, by experienced trainers.
In second part of the course; we aimed to examine the issues related to the sterilization of the operating room and surgical instruments, the hygienic risk factors of the operating room personnel and the patient, the proper cleaning of the surgical area and the use of prophylactic antibiotics (Topical, Intracameral, Systemic, etc.).
We would like to thank the Turkish Ophthalmology Association, Ocular Infections Society Executive Board and all our instructor colleagues who worked meticulously in the realization of this course, and invite you to enroll in this course, which we believe will be very useful and enjoyable.
Prof. Dr. Halit OĞUZ
The chair of TOA OI Society In behalf of OI Executive Board