Kuramsal bölümü ile birlikte uygulamalı bölümü aynı odada, altı kişilik küçük gruplara birer saatlik eğitimler halinde, toplam 9 kurs istasyonunda verilecektir. Kurs istasyonlarımızın 5 tanesi 28 Nisan, 4 tanesi 29 Nisan günü eğitimlerini gerçekleştirecektir. Bu kursta, kurs programı içeriğinde detaylı olarak görüleceği üzere, gözlük muayenesinin incelikleri, gözlük camlarının özellikleri ve ev sahibi kurumun alt yapısal zenginliği dikkate alınarak bir yerine 2 adet az görme rehabilitasyonu eğitim odası ile, konularında yetkin ikişer eğitimci tarafından, altışar kişilik küçük gruplara aktarılacaktır. Toplam 9 kurs odası olacağından, ilk başruvu yapan 54 meslektaşımız kursiyer olabilecektir. Zorunlu haller nedeniyle katılamayanların yerine, başvuru sırasına göre yedekler uygulamalı kursa alınabilecektir.
Bu kursların düzenlenmesine önayak ve isim babası olan Dr. Mete Soytürk'e, ülkemizin ilk Görme Araştırmaları ve Az Görme Rehabilitasyonu Merkezi’ni kuran ve ev sahipliğimizi üstlenen Ankara Üniversitesi’nin Rektörü Sayın Prof. Dr. Erkan İbiş, Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, Görme Araştırmaları ve Az Görme Rehabilitasyonu Merkezi Kurucusu ve Yöneticisi Sayın Prof. Dr. Şefay Aysun İdil Hocamıza, başta TOD Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Osman Şevki Arslan ve TODİŞ Yöneticileri olmak üzere, derneğimizin yönetim birimlerine, kursla ilgili işlemlerin sürdürülmesinde katkısı olan ORR Birim Sekreterimiz Yard. Doç. Dr. Vildan Öztürk’e ve kursun ilkinden bu yana beceri ve bilgi desteğini esirgemeyen TOD İzmir Şubesi Sekreteri Semra Evirgen'e, kurslarımıza eğitimci olarak katılmayı kabul eden, örnek fedakarlık düzeyinde, yoğun ve yorucu düzeyde emek harcayan ORR Birimimizin değerli aktif üyelerine teşekkür ederim.
Kursumuza destek olan firmaların ve kursun alt yapı hizmetlerini sağlayan Global firmasının çalışan ve yetkililerine de teşekkür borçlarımızı ifade ederim.
Tüm meslektaşlarımızı kursa davet ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Saygılarımla
Dr. Sait Eğrilmez
TOD ORR Birimi Başkanı